Zakazi odmah!

KUPANJE

Pre svakog kupanja pas se oceslja pa se prema stanju kože i dlake bira odogvarajući šampon. Koristimo visokokvalitetne šampone i balzame za negu. Medicinske kupke: ukoliko zaključimo da je koži Vašeg psa potreban poseban tretman odlučujemo se za šampone sa medicinskim delovanjem koji će uravnotežiti ph kože i vratiti dlaci zdrav izgled. Tu spadaju šamponi za masnu, seboroičnu kožu, antialergijski, i šamponi za suvu kožu.

SISANJE

Šišamo pse svih rasa i veličina skladno kinološkim standardima ili po željama i zahtevima vlasnika kako bi im omogućili lakše održavanje čistoće psa. Ukoliko imate sliku željene frizure slobodno nam je možete doneti kako bi nam jasnije dočarali svoje želje. Visoke spoljne temperature dovode do toga da se mnogi ljubimci pregreju pa tako šišanje na kratke frizure omogućava vlasnicima i ljubimcima da lakše prebrode nesnosne vrućine i reše se neprijatnih mirisa i eventualnih infekcija. Šišanje pasa spada u deo osnovne higijene i održavanja dlake. Ono je važno, jer se tako uklanja i mrtva dlaka iz krzna, a rezultat šišanja su uredni i čisti kućni ljubimci. Naročito je važno znati da dlaka ispod pazuha, na stomaku, između jastučića na šapama i intimna regija. Često stvara probleme psu, pa je redovno održavanje tih delova preventiva i rešavanje potencijalnih problema, kojima su skloni kućni ljubimci.

FENIRANJE

Kada se završi kupanje i stavljanje balzama na mokru dlaku sledi feniranje pa tek onda šišanje. Feniranje je složen proces, koji ako se ne uradi profesionalno,najčeće uzrokuje lomljenje i isušivanje dlake kod pasa. Zbog izlaganja suviše visokim temperaturama i nestručne upotrebe aparata poput: fena, prese, itd. dlaka gubi zaštitni sloj i masnoću što kasnije pravi problem oko oblikovanja. Visoka temperatura značajno oštećuje dlaku jer postaje suva i lako lomljiva. Za adekvatno feniranje potrebni su kvalitetan fen i nekoliko tipova četki u zavisnosti od tipa i dužine dlake. Dlaka koja je dobro osušena i isfenirana adekvatnom četkom postaje sjajna i dobija na volumenu. Fenovi imaju i dodatke koji ubrzavaju proces feniranja tako da sušenje traje kraće, samim tim je ceo proces konforniji i manje naporan za ljubimce.

RASCEBAVANJE

Kod ljubimaca koji imaju dužu dlaku kao po pravilu se dešava da od tretmana do tretmana u salon dolaze sa jako ućebanom dlakom. Najčešće pitanje vlasnika je da li je psa moguće rašćebati ili se mora ošišati/izbrijati do kože? Naš odgovor je: psa je moguće rašćebati i uvek idemo na tu soluciju nego da ga šišamo do kože. Naime, rašćebavanje dlake je jedini način da se pas može ošišati bez izbrijavanja. Problem je što veliki broj grumera jednostavno ne želi rašćebavati pse i vlasnicima predlažu izbrijavanje jer je to njima lakši, brži i mnogo jeftiniji način kako da reše problem. Prilikom rašćebavanja može doći do stresa i velikog bola. Rašćebavanje psa se radi polako kako se psu ne bi nanosio bol. Najčešći razlog ućebavanja je, pored neredovnog češljanja, i neadekvatno sušenje posle kupanja u kućnim uslovim. Vlasnici misle da će izbrijavanjem dlake rešiti problem ućebanosti.

UBLAŽAVANJE LINJANJA

Kod rasa koje se ne šišaju, posebnom četkom se izvlaći poddlaka i uklanja mrtva dlaka koja bi završila u Vašem domu. Time podsticemo cirkulaciju i dajemo zdraviji izgled dlaci. Za kratkodlake pse koristimo niz gumenih četki kojima masiramo psa i izvlačimo mrtvu dlaku. Mnogi psi se linjaju u proleće i to je sasvim prirodna stvar. Nežno i redovno četkanje zimskog krzna je neophodno jer stimuliše kožu i sprečava ućebavanje dlake.

TRIMOVANJE

Trimovanje je tehnika šišanja, odnosno skraćivanja dlake odgovarajućim alatom (trimerom), a to je čupkanje dlake preko oštrog nožića. Svakako pre skraćivanja dlake ovo tehnikom neophodno je kupanje i feniranje ljubimca. Tim čupkanjem zapravo odstranjujemo mrtvu dlaku i omogućujemo zdravoj dlaci da se regeneriše. Ovaj način šišanja primenjuje se kada su u pitanju oštrodlaki kućni ljubimci. Ako želimo da im dlaka i dalje bude jaka, gusta, oštra, mora se trimovati na svake dve nedelje. Važno je znati i proceniti koje delove treba trimovati, pa je zato to najbolje prepustiti ljudima koji se bave profesionalno groomingom , odnosno šišanjem i sređivanjem pasa. Kada su u pitanju dugodlaki kućni ljubimci šišanje je dosta češće zbog same higijene psa.

SECENJE NOKTIJU

Sečenje noktiju pasa je od suštinske važnosti za održavanje dobrog zdravlja. Ako psećim noktima dozvolimo da rastu, oni će se kriviti i urastati u meko tkivo što će šetnje i hodanje vašem ljubimcu učiniti bolnim.

CISCENJE USIJU

Čišćenje ušiju pasa je veoma važno da se redovno obavlja jer u protivnom može doći do raznih bakterijskih i gljivičnih oboljenja. Iz tog razloga čišćenje ušiju je obavezan deo svakog tretmana u našem salonu jer zdravlje vašeg psa je na prvom mestu.